چگونه از ویندوز 10 به نسخه قبلی ویندوز خود برگردیم
یکی از اصلیترین اقدامی که مایکروسافت در زمان عرضه ویندوز ۱۰ انجام داد، به قابلیت یکسالهی بهروز رسانی رایگان آن مربوط میشد و از طریق این ویژگی دیگر نیازی نبود تا کاربران بیش از ۳۰۰ دلار بابت ارتقای سیستمعامل دستگاهشان بپردازند. با وجود اینکه بسیاری از افراد با ویندوز ۱۰ رابطه خوبی برقرار کردهاند، اما در این بین عدهای نیز هستند که چندان این سیستمعامل بهمزاقشان خوش نیامده است و دلیل این موضوع نیز میتواند یکی از موارد زیر باشد:
- لذت نبرد از ویژگیها و ظاهر ویندوز ۱۰
- تجربهی کار با ویندوز ۱۰ در کامپیوترشان چندان مناسب نبوده است
- سیستمعامل جدید مایکروسافت روی کامپیوتر آنها بهخوبی و روان اجرا نمیشود
- ترجیح میدهند که با ویندوز ۷ یا ویندوز ۸ کار کنند و استفاده از آنها برایشان سادهتر از ویندوز ۱۰ است
اگر شما نیز از جمله افرادی هستید که بهدلیل موارد فوق یا هر مورد دیگری تصمیم دارید کامپیوترتان را بهویندوز ۷ یا ویندوز ۸ داونگرید کنید بهتر است که این مقاله از زومیت را از دست ندهید. مایکروسافت در ویندوز ۱۰ قابلیتی را قرار داده است که کاربران با استفاده از آن میتوانند بهسادگی بهنسخههای پایینتر داونگرید کنند. در ادامه، آموزش مرحله به مرحله این فرآیند برای داونگرید ویندوز ۱۰ بهویندوز ۷ یا ۸ قرار گرفته است.
خوشبختانه در ویندوز ۱۰ کاربران میتوانند در صورت نارضایتی بهنسخههای قبلی باز گردند؛ اما باید توجه داشت که این ویژگی تنها ۳۰ روز بعد از نصب کامل ویندوز ۱۰ فعال است. حال فکر کنید که دقیقا چند روز از نصب ویندوز شما میگذرد. پس اگر بیش از ۳۰ روز از زمان نصب ویندوز ۱۰ روی کامپیوترتان نمیگذرد، میتوانید با خیال راحت آن را بهویندوزهای پایینتر داونگرید کنید.
توجه داشته باشید که گزینه داونگرید تنها روی کامپیوترهایی وجود دارد که از ویندوز ۷، ۸ یا ۸.۱ به ویندوز ۱۰ ارتقاء یافتهاند و با این اوصاف ممکن است این گزینه بنابر دلایل زیر در کامپیوترتان فعال نباشد:
- ویندوز ۱۰ بهصورت پیشفرص روی کامپیوتر نصب شده باشد
- هارد دستگاه پیش از نصب ویندوز ۱۰ فرمت شده باشد. این نوع از نصب Clean Installation نامیده میشود
گزینه داونگرید در ویندوز ۱۰
برای یافتن گزینه داونگرید در ویندوز ۱۰ باید بهصفحهی تنظیمات این سیستمعامل رفت. برای انجام این کار مراحل زیر را طی کنید:
۱- منو استارت را باز کرده و روی گزینهی Settings کلیک نمایید.
۲- در پنجرهی تنظیمات بهپایین صفحه اسکرول کنید و وارد گزینهی Update and Security شوید.
۳- در صفحه Update and Security گزینه Recovery را در سمت چپ صفحه انتخاب کنید.
اگر در این بخش همانند تصویر بالا با جملاتی نظیر Go Back to windows ۷، Go Back to windows ۸ یا Go Back to windows ۸.۱ مواجه شدید، در این صورت میتوانید بهویندوز قبلیتان داونگرید کنید.
توجه داشته باشید که اگر با پروفایل میهمان یا استاندارد وارد محیط سیستمعامل شده باشید این گزینه فعال نخواهد بود و برای دسترسی به آن حتما باید از طریق Administrator وارد عمل شوید.
منبع:zoomit